Hlavní navigace

Ideální nový formát pro kancelářské aplikace

13. 7. 2007 22:27 (aktualizováno) Martin Hassman

Vymyslel jsem nový formát pro kancelářské aplikace. A protože rozhodně nechci, aby mě nějací diví linuxáři snad osočili, že vydávám dokumentaci, která je příliš dlouhá a nedá se cestou do práce přečíst, navrhl jsem ho docela jednoduše.

Světe div se, celá dokumentace se vejde do tohodle jednoho spotu. A tady je:

  1. Obsah dokumentu je v klasickém plaintextu v kódování, které je na vašem systému obvyklé. To bude totiž určitě vyhovovat úplně všem.
  2. Hotový obsah pak jako Base64 vložíme do jedné značky <dokument> </dokument>, protože pak to bude XML. A XML dnes letí, XML je v módě, a tak to prostě MUSÍ být XML.
  3. Protože má být náš formát malý, tak si ho nakonec nezapomeneme po uložení pěkně zazipovat, protože pak půjde posílat rychle i po pomalé lince.
  4. A teď přijdou speciální formáty: Datum se do dokumentu ukládá zásadně ve formě, v jaké ho píše paní Kotasová od nás z prvního patra na naší domovní vývěsku. Kdo neví jak, ten je fakt úplně mimo, a ať se skočí někdy podívat, pokud teda bude zrovna odemčeno.
  5. Přípona souboru bude zásadně *.ibm. Ani v nejmenším se nejedná o název nějaké firmy (to by nás pane hned hnali, že jsme s ní nějak finančně spojení, paktujeme se či co). Znamená to Ideálně Boží Metaformát.

Tož teď si ho už jen nechat schválit jako mezinárodní normu, prý letos schvalují kdejakou pakárnu, tak mám určitě šanci. Co myslíte, přijmou mi ho?

Stane se Ideálně Boží Metaformát mezinárodním standardem?

Sdílet