Hlavní navigace

Hrají Romea a Julii. Právě teď! Na Twitteru

4. 3. 2011 0:43 (aktualizováno) Martin Hassman

A nemá v tom prsty nikdo jiný než Královská shakespearovská společnost, která se rozhodla uspořádat veřejné představení na méně obvyklém jevišti – na Twitteru.

Více říká web Such Tweet Sorrow, kde se píše:

Two families in the same town have loathed one another for years. But a boy from one and a girl from the other fall in love – deep, sweet and destructive. You know the tale of Romeo and Juliet but now you can see it happening live and in real time – in modern Britain and on Twitter. Six characters live the story over the five weeks of Such Tweet Sorrow and you can experience it with them.

Pokud představení sledovat, můžete si přidat všech šest herců nebo si dočasně přihlásit můj twitter list Such Tweet Sorrow.

Představení již dva dny běží, zde si dovolím krátké ukázky:

Jsem moc zvědav na výsledek (už jen proto, že se sám přenosem fiktivních postav do sociálních sítí aktivně zabývám). Zatím je můj dojem trochu rozpačitý, ale jsme teprve na začátku, děj se rozbíhá. A bude to ještě napínavé. Ono totiž hrát Romea a Julii bez Romea, to je velká odvaha.

Ne to není fór, Romeo totiž svůj Twitter účet nemá. V ději samozřejmě vystupuje, ale dozvídáme se o něm jen prostřednictvím ostatních osob. Bude to vážně napínavé. Uvidíme, jak se s tím herci a producenti poperou.

Pokud do děje naskakujete až teď a nechcete být zmateni, doporučuji přečíst začátek deníku, ve kterém najdete úvod příběhu. Budete ho potřebovat víc, než si myslíte, protože Romeo a Julie roku 2010 se od toho prvního příběhu přeci jen v jistých detailech odlišují (minimálně tím, že tehdy neměli ani Twitter, ani Internet).

Jsem zvědav, kdy se v profesionálních profilech prvně objeví: „jsem herec specializující se pro hraní na Twitteru – tzv. Twitter-actor“.

Pokud budete o ději psát, nebo pokud se pokusíte konverzovat s postavami (to můžete a možná vám dokonce odpoví), použijte hashtag: #suchtweet.

Kdo první svým originálním tweetem přiměje některého z herců, aby na něj na Twitteru zaregagoval, ten má u mě panáka!

A ještě něco. Rovněž z oblasti sociálních sítí, tentokrát z těch geolokačních. Kdo jste se přihlásili na pražský Foursquare day, nezapomeňte, že je už tenhle čtvrtek. Zde je malá videopozvánka:

[youtube gG2Q6T17I38]

Těším se na vás,

Martin Hassman (Ten panák platí, ale musíte se o něj u mě přihlásit.)

Shrnutí: Romeo a Julie zemřeli v přímém přenosu na Twitteru

Sdílet