Hlavní navigace

Pojďte s námi na Checkovací muzejní noc, ať s Foursquare nebo Gowallou

7. 6. 2010 9:37 (aktualizováno) Martin Hassman

Již za dva týdny proběhne Pražská muzejní noc. Muzea a galerie v Praze se během ní otevřou všem zdarma. Nám se to moc líbí.

A protože se nám také líbí Gowalla a Foursquare (Co to je? Viz níže), tak jsme spolu s Matesolou a Eliškou vyhlásili Checkovací muzejní noc.

Co se bude dít

Celou noc si můžete užít hned dvakrát. Jednak onu návštěvu muzeí a galerií. Můžete si vybrat z téměř 30. Přímo na webu si je ohvězdičkujte a máte vlastní program.

Ale hlavně si můžete užít checkování. V Gowalle i Foursquare – jak chcete. Málokterou noc máte šanci udělat tolik checkinů jako během Checkovací muzejní noci.

Checkovací noc je vlastně takovým naším checkovacím svátkem. A protože svátek je den výjimečný, nebojte se o checkovací noci porušit některá checkovací pravidla. To se totiž může 8-)

Checkujete se běžně na lavičce v parku? Na každém náměstí? Nebo na každé zastávce, kterou právě projíždíte? Nejspíš ne. Existují nepsaná pravidla, která to příliš nedoporučují. Ne tak o checkovací noci!

Pokuste se během ní získat co nejvíc checkinů. Checkujte se na každém místě, na kterém se ocitnete. Proměňte na Gowalle nejvíc předmětů, co jste kdy vůbec viděli. Snažte se dostat až na absolutní vrchol Foursquare žebříčku. A bez obav. Je přeci checkovací noc.

Checkovací muzejní noc

Kdy: 12. června, 19.00 – 01.00 h
Kde: Muzea a galerie v Praze
S sebou: mobil s Foursquare nebo Gowallou (nebo obojím), kamarády, kamarádky a touhu vidět něco nového

Hashtag: #muzejninoc

Přihlaste se na Facebooku nebo Twitteru.

Máte kamarády a kamarádky, co jdou na Muzejní noc a neznají Foursquare ani Gowallu? Vysvětlete jim, o co se jedná. Ukažte jim to a pomozte s instalací. Ať si to s vámi o checkovací noci vyzkouší. Za to nic nedají. Když se jim to nebude líbit, tak jim další den zas vše odinstalujete.

Tisíc a jeden důvod

Mít u sebe chytrý mobil během Muzejní noci je totiž obrovská výhoda. Posuďte sami. Stačí sledovat Twitter (#muzejninoc) nebo shoutování ostatních na 4sq a hned vidíte, že v muzeu, kam jste měli namířeno, je hodinová fronta, zatímco kousek od vás v galerii je prázdno a je tam ta úžasná výstava, na kterou byste málem zapomněli. Snadno taky zjistíte, že vaši kamarádi právě vešli do muzea, kde jste, a můžete je najít a skočit s nimi na chvilku na kafe. A třeba zjistíte, že ta pěkná slečna, co stojí hned vedle, vás už měsíc followuje na Twitteru atd.

Existuje prostě tisíc a jeden důvod, proč je uživatel Foursquare a Gowally během checkovací noci ve výhodě oproti ostatním návštěvníkům. Těch několik desítek lidí pohybujících se Prahou, checkujících se a píšících statusy, co se jim kde líbilo, může vytvořit na jednu noc informační síť, o jaké se nezdá ani ČTK či agentuře Reuters. A já se na to už teď těším.

Co je to Gowalla a Foursquare?

Jedná se o zábavu, o sociální sítě, o geolokační hry. To vše zároveň. V každém případě vám pomůžou zpříjemnit jak vaše každodenní cestování městem, tak víkendové výlety.

A 12. června vám zpříjemní i muzejní noc. Pokud Foursquare ani Gowallu nepoužíváte, je Checkovací muzejní noc tím nejlepším momentem, kdy začít. Nainstalujte si Foursquare nebo Gowallu (nebo obojí 8-) spojte se přes ně s vašimi přáteli a vyrazte na Checkovací muzejní noc.

Co si vybrat? Foursquare nebo Gowallu?

Zásadní otázka. Každému vyhovuje něco jiného. Nejlíp, když vyzkoušíte obojí (třeba přímo během checkovací noci), a uvidíte, co vám sedne.  Možná vám pomůžou i tyhle články:

Partneři a poděkování

Kde bychom byli bez partnerů a kamarádů, že?

A máme ještě jednoho partnera, jehož jméno zatím neprozradíme, protože jinak by to nebylo žádné překvapení 8-)

Pokud se vám Checkovací muzejní noc líbí, nezapomeňte se přihlásit na Facebooku nebo Twitteru. A pozvěte i své přátele. Checkovací noc je totiž nocí setkávání. S počtem checkinů a přátel roste i zábava. Jedná se vlastně o tu nejgeekovštější noc v roce. Tak si ji užijte. A hlavně – nezapomeňte nabít mobily.

Související

Sdílet