Hlavní navigace

Tvůrčí psaní pro každého 3

12. 10. 2011 0:51 Martin Hassman

O předchozích dílech Tvůrčího psaní Markéty Dočekalové jsem se tu už kdysi zmiňoval. Oba dva díly se líbily, tak jsem se začetl i do třetího.

Třetí díl se z celkové série poněkud vymyká. Soustředí se na specifickou formu psaní – psaní scénářů pro televizi. Oproti předchozím dílům se prakticky nevěnuje psaní jako takovému, ale problematice, kterou psaní pro televizi přináší počínaje složením typické televizní redakce a konče autorským zákoníkem.

Typický čtenář by tak měl být někdo,kdo o psaní pro televizi uvažuje a chce se v téhle oblasti dál vzdělat nebo se nechat odradit (obojí kniha dokáže dobře – záleží na vás). Ovšem kniha je i pro ty z vás, koho zajímá, jak funguje psaní pro televizi obecně. Třeba taková příprava seriálů. Jak funguje práce scénářů v týmech? Jak nabídnout vlastní scénář televizi? Proč české seriály dnes vypadají tak, jak vypadají? Proč tomu před lety bylo jinak. Markéta Dočekalová vše jednoduše a logicky vysvětluje, může se nám něco z toho nelíbit, můžeme to kritizovat, ale to je tak vše, co s tím můžeme udělat.

Znalost prvních dvou dílů není pro přečtení tohoto dílu nutná.

Údaje o knize

ISBN: 978–80–247–3017–2
Rozsah: 176 stran
Vydala: Grada

K dostání: od 179,–

Sdílet